Ακολουθία Εικόνων

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά στο OpenShot είναι η δυνατότητα εισαγωγής ακολουθίας εικόνων.   Η ακολουθία των εικόνων είναι στην πραγματικότητα ένας φάκελος γεμάτος με παρόμοια, και φυσικά με διαδοχική ονομασία αρχεία.   Κάθε αρχείο εικόνας αντιπροσωπεύει ένα καρέ του βίντεο.   Έτσι, για ένα κλίπ μήκους 30 δευτερολέπτων, με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, θα είχατε 900 αρχεία εικόνας.   Αν και οι ακολουθίες εικόνας μπορεί να είναι δύσκολες στην επεξεργασία (λόγω του όγκου των αρχείων), μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα.

Για να εισαγάγετε μιά ακολουθία εικόνων, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Εντοπίστε μιά ακολουθία εικόνων

Πολλά προγράμματα μπορούν να δημιουργήσουν μία ακολουθία εικόνων.   Για παράδειγμα, το Blender (ένα πακέτο 3D animation), μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη σειρά κινουμένων σχεδίων τίτλου και να τα εξάγετε με την σειρά του ονόματός τους ως .PNG αρχεία (με διαφάνεια).   Αυτό θα δημιουργήσει ένα φάκελο στον υπολογιστή σας, που περιέχει όλα τα αρχεία εικόνας.

Εισαγωγής της ακολουθίας εικόνων

Επιλέξτε Αρχείοguimenu>>guimenuitem>

Επιλέξτε τη θέση του φακέλου της ακολουθίας εικόνων, και το πρότυπο αρχείο ονομάτων.   Οι ακολουθίες εικόνων δεν ονομάζονται όλες με τον ίδιο τρόπο.   Για παράδειγμα το, Movie_0001.JPG είναι διαφορετικό από το Movie_1.JPG.   Μόλις εισάγετε το σωστό όνομα μοτίβου του αρχείου, κάντε κλικ Εισαγωγή Ακολουθίας εικόνωνguibutton>.

Σύρετε και εναποθέσετε Ακολουθίες Εικόνων

Ο ποιο εύκολος τρόπος να εισάγετε μία ακολουθία εικόνων, είναι να σύρετε και να εναποθέσετε μία εικόνα από την ακολουθία στο "Αρχεία Έργου", ή χρησιμοποιήστε την οθόνη Εισαγωγή Αρχείων και εισάγετε μία εικόνα.  Τότε θα σας ζητήσει να εισάγετε ολόκληρη την ακολουθία εικόνων.  Χρησιμοποιώντας αυτή την μέθοδο θα βρεθεί αυτόματα το πρότυπο του ονόματος του αρχείου, και ενεργοποιηθούν οι σωστές ρυθμίσεις για την ακολουθία.

Προσθήκη στο Χρονοδιάγραμμα

Αποθέστε νέα ακολουθία εικόνων σας στη λωρίδα χρόνου.   Θα εκπροσωπείται από ένα μόνο κλιπ, ακριβώς όπως ένα κανονικό βίντεο κλιπ.

Δημιουργείστε μία Ακολουθία Εικόνων

Αν δεν έχετε ήδη μια ακολουθία εικόνων, είναι εύκολο να δημιουργήσετε μία.   Απλά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο βίντεοguibutton> guimenuitem> guimenuitem>.

Επεξεργασία μιας Ακολουθίας εικόνων

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε μια ακολουθία εικόνων, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Gimp (ανοικτού λογισμικού πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας).   Έχει πρόσθετα που θα σας βοηθήσουν στην επεξεργασία μεγάλων ακολουθιών εικόνων, απλοποιόντας τη διαδικασία του μοντάζ, την αποθήκευση, και το άνοιγμα της επόμενης εικόνας σε μια αλληλουχία.   Στη συνέχεια μπορείτε να επεμβαίνετε στο κάθε καρέ, αφαιρώντας τα κόκκινα μάτια, προσθέτοντας φωτεινότητα, διαγράφωντας σύρματα, κλπ. ..   Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που δεν μπορείτε να κάνετε με μά προσέγγιση επεξεργασίας καρέ καρέ, αλλά πρέπει να καταβάλετε πολλή προσπάθεια.

Πακέτο κινούμενων εικόνων του Gimp (GAP)

Το GAP είναι ένα πρόσθετο για το Gimp, το οποίο βοηθά στην επεξεργασία ακολουθίας εικόνων.   Μπορεί να αποθηκεύσει γρήγορα την τρέχουσα εικόνα και να φορτώσει την επόμενη εικόνα σε μια αλληλουχία.   Μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί κλειδιά-πλαίσια για την εφαρμογή εφέ σε πολλά καρέ, ή ακόμη και τη δημιουργία κινούμενων εικόνων.   Εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε μια ακολουθία εικόνων, θα πρέπει να ρίξετε σίγουρα μια ματιά στο GAP ulink>.

Εικόνα οθόνης του GAP