Lær deg OpenShot på 5 minutter!

Å bruke OpenShot er veldig lett, og denne øvelsen tar deg gjennom det grunnleggende på under 5 minutter.  Etter denne øvelsen kan du lage et enkelt lysbildeshow med musikk.

Trinn 1 - Importer bilder og musikk

Før vi kan begynne å lage en video må vi importere filer i OpenShot.  Dra og slipp noen bilder (*.JPG, *.PNG, etc...) og en musikkfil (de fleste formater vil virke) fra skrivebordet og inn i OpenShot.  Pass på å slippe filene der hvor pilen i illustrasjonen peker.

Trinn 2 - Ordne bilder på tidslinjen

Etter at du har importert noen filer er neste trinn å legge dem på tidslinjen og ordne dem i rekkefølge. Klikk på hvert bilde (ett av gangen) og dra dem ned på Spor 2 på tidslinjen.  Dra og slipp bildene (også kalt klipp) for å ordne dem.

Trinn 3 - Legg til musikk på tidslinjen

For å gjøre lysbildeshowet vårt mer spennende må vi ha litt musikk.  Du skla ha importert en musikkfil i trinn 1.  Klikk på musikkfilen og dra den ned på Spor 1 på tidslinjen.

Trinn 4 - Se igjennom prosjektet ditt.

For å se hvordan videoen vår ser ut, klikk på Play-knappen under forhåndsvisningsvinduet.  Klikk på Play-knappen igjen for å sette videoen i pause.   Husk at hvis du må flytte om på noen klipp så bare dra og slipp for å flytte dem.

Trinn 5 - Eksporter videoen

Når du er fornøyd med lysbildeshow-videoen er neste trinn å eksportere videoen.  Dette vil gjøre om OpenShot-prosjektet til en enkelt videofil, som burde kunne spilles på en hvilken som helst Linux mediaspiller (som Totem, VLC etc...) eller nettsteder (som YouTube, Vimeo etc...).

Klikk på Eksporter video-ikonet øverst på skjermen (eller bruk menyen Fil > Eksporter video...).  Velg en av de mange forhåndsdefinerte eksportalternativene og klikk Eksporter video -knappen.

Trinn 6 - Kos deg med OpenShot!

Du bør nå ha grunnleggende kunnskaper om hvordan OpenShot virker.  Importere, ordne, forhåndsvise og eksportere. Forhåpentligvis tok denne øvelsen mindre enn 5 minutter å fullføre.  Les resten av manualen for en mer detaljert foratåelse av OpenShot og alle de avanserte funksjonene.  Ha det gøy!