Importere filer - lyd, video og stillbilder

Før du kan bruke et klipp på tidslinjen må du importere klippet i prosjektet.  Det er flere forskjellige måter å gjøre dette på.  Den vanligste måten er å dra og slippe filer fra datamaskinen i Prosjektfiler-området av skjermen.

Det er 4 forskjellige måter å importere klipp på.

Metode 1 - Dra & Slipp

1. Kjør OpenShot

2. Dra og slipp flere filer samtidig fra Skrivebordet til Prosjektfiler-området.

Metode 2 - Slipp mappe

1. Kjør OpenShot

2. Dra og slipp en mappe med mediafiler fra skrivebordet til Prosjektfiler-treet.

* Alle lyd-, video- og bildefiler imoprteres fra denne mappen.

Metode 3 - Åpne med

1. Mens du blar gjennom filer i Gnome kan du velge en eller flere filer.

2. Høyreklikk på de valgte filene og velg Åpne med annet program...

3. Velg OpenShot Video Editor (eller kommandoen openshot)

* Til og med etter at du har begynt å jobbe i OpenShot med filene dine kan du fremdeles gå tilbake til filsystemet og høyreklikke på flere filer og velge OpenShot . Det vil legge dem til i OpenShot.

Metode 4 - Importer-knappen

1. Kjør OpenShot

2. Klikk Importer filer-knappen på verktøylinjen

3. Velg en eller flere fiiler og klikk Importer