Aan de slag met Openshot

OpenShot Video Editor starten

U kunt OpenShot op verschillende manieren starten:

Toepassingen menu

Klik op Toepassingen in het hoofdmenu en kies Audio en video > OpenShot Video Editor.

Opdrachtregel

Om OpenShot te starten vanaf een opdrachtregel typt u de volgende opdracht in een Terminalvenster gevolgd door een druk op de Return of Enter toets:

openshot

Optioneel kan een bestandsnaam achter de opdracht getypt worden. Dit kan een audio- of videobestand zijn, of een OpenShot project bestand (*.osp). Er kunnen meerdere bestanden achter elkaar opgegeven worden (met spaties tussen de bestandsnamen) en alle bestanden worden geďmporteerd in OpenShot.

Openen met...

Om OpenShot op te starten via bestandsbeheer, klik dan met de rechtermuisknop op een video-of audiobestand en kies Openen met > OpenShot Video Editor. Of kies Openen met > Met andere toepassing openen... > OpenShot Video Editor