Bestanden aan de tijdbalk toevoegen

Nadat u bestanden geïmporteerd heeft kunt u deze aan de tijdbalk toevoegen.

Slepen en Neerzetten

Ga als volgt te werk om een bestand vanuit het Projectbestanden tabblad aan de tijdbalk toe te voegen:

1. Klik op een bestand

2. Sleep dit naar de tijdbalk en laat los

3. Het fragment wordt toegevoegd aan de tijdbalk

* U kunt maar 1 bestand per keer toevoegen met deze methode.

Meerdere bestanden aan de tijdbalk toevoegen

Om snel meerdere bestanden tegelijkertijd aan de tijdbalk toe te voegen kunt u gebruik maken van de optie Aan de tijdbalk toevoegen... in het contextmenu. Selecteer de bestanden die u wil toevoegen (met Shift-linkermuisknop of Ctrl-linkermuisknop), klik dan met de rechtermuisknop en kies Aan de tijdbalk toevoegen....

In het dialoogvenster kunt u een fade-in of fade-out aan elk fragment toevoegen, overgangen tussen fragmenten toevoegen of gewoon de fragmenten achterelkaar op de tijdbalk plaatsen. Het eerste fragment wordt op de positie van de afspeelkop geplaatst.

ID

component

Omschrijving

1

Starttijd

Dit is de locatie op de tijdbalk (in seconden) waar het eerste fragment geplaatst zal worden. Standaard is dit de actuele positie van de afspeelkop.

2

Bovenste spoor

Het bovenste spoor is het primaire spoor waarop de fragmenten geplaatst zullen worden. Als er geen overgangen gebruikt gaan worden, is alleen het bovenste spoor voldoende.

3

Onderste spoor

Het onderste spoor is nodig als er overgangen gebruikt worden. De fragmenten worden dan om en om op het bovenste en onderste spoor geplaatst, met overgangen tussen de sporen in.

4

Faden

De manier van faden instellen op de fragmenten.

5

Fade lengte

De lengte (in seconden) van de fade.

6

Overgang

Het type overgang tussen de fragmenten. Wanneer u niet steeds dezelfde overgang tussen de fragmenten wenst, kies dan voor Willekeurige overgang.

7

Overgang lengte

De lengte (in seconden) van de overgang.

8

Omhoog verplaatsen

Verplaats de geselecteerde bestanden naar boven in de lijst.

Omlaag verplaatsen

Verplaats de geselecteerde bestanden omlaag in de lijst.

Bestanden mengen

Bestanden in willekeurige volgorde zetten

Bestand verwijderen

Verwijder de geselecteerde bestanden uit de lijst.