Afhankelijkheden

OpenShot is geprogrammeerd in Python, maar heeft veel afhankelijkheden. Sommige van die afhankelijkheden zijn optioneel maar andere zijn vereist. Als u handmatig OpenShot wil installeren of een installatiepakket maakt voor OpenShot, dan is deze paragraaf wellicht interessant om door te lezen.

ID

Naam

Debian pakketnaam

Opmerkingen

1

Python

python

Dit is de primaire programmeertaal van OpenShot. Python 2.5+ is vereist.

2

GTK+ Python bindingen

python-gtk2

OpenShot gebruikt GTK+ en heeft de Python-bindingen nodig voor GTK

3

MLT (Media Lovin' Toolkit)

libmlt2, libmlt-data, libmlt++3, melt

MLT is een open source multimedia raamwerk, ontworpen en ontwikkeld voor de televisieomroep. Dit raamwerk heeft veel extra afhankelijkheden, die we hier niet zullen opsommen. MLT wordt gebruikt voor het creŽren, bewerken en afspelen van video's.

4

MLT Python bindingen

python-mlt2

Dit zijn de Python-bindingen voor MLT. Deze zijn nodig om MLT te kunnen gebruiken vanuit de Python programmeertaal.

5

GooCanvas Python bindingen

python-pygoocanvas

GooCanvas wordt gebruikt voor het renderen en animeren van de tijdbalk. De Python-bindingen zijn nodig om gebruik te kunnen maken van deze bibliotheek.

6

Frei0r video-effecten

frei0r-plugins

(Optioneel) Deze bibliotheek voegt vele extra video-effecten toe aan OpenShot.

7

FreeDesktop.org standaarden bibliotheek

python-xdg

XDG zorgt voor de integratie met de desktop, zoals pictogrammen installeren, mime-types instellen en andere functies.

8

Sox audio bibliotheek

sox

Het Zwitsers zakmes van de geluidsbewerking, gebruikt voor audio-effecten.

9

Simple DirectMedia Layer

libsdl1.2debian, libsdl1.2debian-pulseaudio

SDL is nodig om de video in het voorbeeldvenster weer te geven en om audio af te spelen.

10

Scalable Vector Graphics bibliotheek

librsvg2-common

De SVG-bibliotheek is nodig om afbeeldingen in het SVG-formaat te verwerken en weer te geven.

11

Python Imaging bibliotheek

python-imaging

De Python Imaging bibliotheek is voor het berekenen van de grootte van afbeeldingen. In hoofdzaak toegepast in het Geanimeerde titeleditor venster.

12

FFmpeg File Format bibliotheek

libavformat52 of libavformat-extra-52 of libavformat-unstripped-52

Deze bibliotheek geeft MLT de mogelijkheid om allerlei audio en video-codecs te kunnen decoderen. Er zijn veel verschillende versies van libavformat: sommige hebben een beperkte ondersteuning voor codecs, andere meer.

13

Fontconfig

fontconfig

Fontconfig is een bibliotheek voor het instellen en aanpassen van lettertypes. OpenShot gebruikt de fc-list opdracht om een lijst van alle geÔnstalleerde fonts te tonen in het Geanimeerde titeleditor venster.