Εφέ Περιστροφής

Αν χρειαστεί να περιστρέψετε ένα κλιπ 90 μοίρες, 180 μοίρες, ή ακόμη και την κίνηση περιστροφής γύρω σε κύκλους, το OpenShot έχει το εφέ Περιστροφήguibutton>

Το OpenShot έχει δύο τύπους περιστροφής διαθέσιμους, σταθερών και κινουμένων σχεδίων.   Για να εφαρμόσετε ένα εφέ εναλλαγής, μεταβείτε στην καρτέλα Εφέguibutton> guibutton>, guimenuitem>

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις περιστροφής, κάντε δεξί κλικ στο κλιπ και επιλέξτε Ιδιότητεςguimenuitem>. guibutton>

Προδιαμορφωμένη Περιστροφή

Με την προδιαμορφωμένη περιστροφή μπορεί να περιστρέψετε ένα βίντεο 90 μοίρες, 180 μοίρες, ή οποιοδήποτε αριθμό μοιρών που χρειάζεστε.   Δεν δημιουργεί κίνηση περιστροφής.   Αυτό είναι χρήσιμο όταν κάνετε εγγραφή βίντεο πλάγια, και πρέπει να το περιστρέψετε.   Για να χρησιμοποιήσετε μια σταθερή περιστροφή, μόνο προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις που αρχίζουν με "Προδιαμόρφωση".   Φροντίστε να αλλάξετε τις άλλες ρυθμίσεις στο μηδέν.

Περιστροφή με Κίνηση

Μια κινούμενη περιστροφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιστροφή ένος κλιπ σε κύκλους, και πολλά άλλα σχέδια.   Αυτό μπορεί να είναι ένα ωραίο αποτέλεσμα για τους τίτλους, εφημερίδων, ή άλλες δημιουργικές χρήσεις.   Για να χρησιμοποιήσετε μια κινούμενη περιστροφής, προσαρμόστε την "Προδιαμόρφωση" στο μηδέν, και χρησιμοποιήστε μόνο τις ρυθμίσεις που αρχίζουν με "Περιστροφή".

Απλή Περιστροφή

Κάθε κλιπ έχει μία ρύθμιση Περιστροφή, που θα περιστρέψει το κλιπ χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κάποιου εφέ.  Αυτό μπορεί να τροποποιηθεί στην οθόνη Ιδιότητες Κλιπ, ή κάνοντας δεξί κλικ σε ένα κλιπ, επιλέγοντας το μενού Περιστροφή.