Redigering av supertekster

Som mange videoredigeringsprogrammer har OpenShot mulighet for å lage tekstplakater, med grunleggende funksjonalitet. Dette er funksjonene i tekstverktøyet:

1. Mange maler (inkludert en mal med helfylt farge)

2. Enkel tekstredigering (tekstplakat, supertekst)

3. Endre skrifttype og farge (inkludert alfakanal)

4. Endre bakgrunnsfarge (inkludert alfakanal)

5. Bruker filformatet SVG (vektorbasert)

6. Legger til tekstplakater i Prosjektfiler-området

7. Integrasjon med Inkscape for avanserte funksjoner

Hvis den enkle funksjonen ikke er kraftig nok kan en hvilken som helst SVG-fil importeres og brukes som tekstplakat.  Alfakanalen (gjennomsiktighet) regnes med, noe som betyr at plakater kan legges over andre spor, og videoen vil vises i gjennomsiktige områder.

Starte tekstverktøyet

For å lage en ny plakat, Klikk Tittel > Ny tittel.... Dette vil starte tekstverktøyet.

Opprette en ny tekstplakat

Når tekstverktøyet startes må du velge en mal og klikke knappen Lag ny tekstplakat.  Dette oppretter en kopi av malen og legger den til i dine Project Files.  Skriv inn filnavnet som det vil lagres på harddisken.

Vindu for tekstredigering

Dialogen for redigering av tekst lar deg velge en mal, redigere tekst, endre farger og lage dine egne tekstplakater til videoprosjektet ditt.  Når du er ferdig med å lage en tekstplakat, klikk Bruk-knappen.

Id

Komponent

Beskrivelse

1

Velg mal

Velg en SVG-fil som mal for plakaten.

2

Lag ny tekstplakat

Klikk denne knappen for å lage din egen kopi av SVG-malen.

3

Rediger tekst

Vise tekstredigeringsvinduet.

4

Endre skrifttype

Endre størrelse og type på skriften.

5

Tekstfarge

Endre farge på teksten og grad av gjennomsiktighet (alfa).

6

Bakgrunnsfarge

Endre bakgrunnsfarge og grad av gjennomsiktighet (alfa).

7

Avansert redigering

Rediger tekstplakaten i Inkscape.

8

Forhåndsvis plakat

Forhåndsvis plakaten etter hver endring.

Rulletekster

For å lage en rulletekst må du dele opp teksten i mange plakater.

Lag hver plakat

Plasser hver plakat på tidslinjen

Add each title image of your scrolling credits to the timeline, set the length of each image to 7 seconds, and then offset them between two tracks.  This can be done very quickly with the Add to Timeline feature.

Animer hver plakat

Høyreklikk på hver plakat og velg Animer > Bunn til topp.  Dette vil gi en illusjon av at alle tekstene ruller fra bunn til topp i en kontinuerlig sekvens uten huller.  Pass på å overlappe plakatene som vist i illustrasjonen.